Hoe ga ik te werk?

Tijdens fotoshoots vind ik het belangrijk dat het dier zich niet gedwongen voelt en gewoon zichzelf mag zijn. Vaak zie ik dat eigenaren de dieren te veel dwingen om te poseren omdat de fotograaf er is, vaak is dat omdat ze bang zijn dat er anders geen mooie foto's gemaakt kunnen worden. Ik vind het niet belangrijk dat het dier constant perfect moet luisteren, juist zijn onverwachte en spontane momenten de mooiste foto's.

 

Tijdens een fotoshoot ben ik dus ook niet tijdgebonden. Ik neem de tijd voor het dier en de baas en stop pas als ik zeker ben dat ik genoeg mooie foto's heb kunnen maken. Hierbij geld dus ook dat het dier vrij is in zijn gedrag en niet constant hoeft te zitten/liggen. Uiteraard zijn er wel momenten waarop dit wel gewenst is, maar ook speelmomenten geven vaak erg mooie foto's.

 

Mijn doel hierbij is dat de foto's het dier weergeven zoals ze echt zijn en niet te gemaakt en te geposeerd. Vaak vinden eigenaren dit ook de mooiste foto's en de dieren ervaren dit ook als prettig, de sfeer is ontspannen. Hieronder enkele voorbeelden van mijn stijl van fotografie. Voor meer voorbeelden, zie mijn portfolio.